Losos s brusinkovou omáčkou

Suroviny

4 filety z lososa
1 malá sklenička brusinkového kompotu
sůl
olej
200 ml červeného vína
1 lžíce medu
špetka skořice
1 hřebíček
2 hrušky
citrón

recept nemá fotografii

Postup

Základem jsou samozřejmě filety z lososa, kupuji je zmražené, ale chlazené budou samozřejmě lepší. Nechám je rozmrazit, osuším papírovou utěrkou.
Vlastní příprava masa je jednoduchá, a tak se nejdříve věnujeme přípravě hrušek. Do kastrolku nalijeme červené víno, přidáme med, špetku skořice a jeden hřebíček. Uvedeme do varu. Hrušky rozkrojíme je na dílky (čtvrtiny), vykrojíme jádřince a vložíme do vařícího vína. Ztlumíme příkon tepla a necháme je chvíle ve víně podusit. Měly by změknout, ale pouze mírně, nesmí se rozpadat. Poté je z vína vyjmeme a udržujeme v teple. V části vína z pod hrušek rozmícháme brusinkový kompot (záleží na tom, jak je hustý) a za stálého míchání zahřejeme.
Na pánvi rozpálíme olej a lososí filety po obou stranách opečeme. Poté mírně osolíme, na talíři polijeme připravenou omáčkou, doplníme hruškami a plátkem citronu. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,217x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Losos s brusinkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist