Losos s brusinkovou omáčkou

Suroviny

4 filety z lososa
1 malá sklenička brusinkového kompotu
sůl
olej
200 ml červeného vína
1 lžíce medu
špetka skořice
1 hřebíček
2 hrušky
citrón

recept nemá fotografii

Postup

Základem jsou samozřejmě filety z lososa, kupuji je zmražené, ale chlazené budou samozřejmě lepší. Nechám je rozmrazit, osuším papírovou utěrkou.
Vlastní příprava masa je jednoduchá, a tak se nejdříve věnujeme přípravě hrušek. Do kastrolku nalijeme červené víno, přidáme med, špetku skořice a jeden hřebíček. Uvedeme do varu. Hrušky rozkrojíme je na dílky (čtvrtiny), vykrojíme jádřince a vložíme do vařícího vína. Ztlumíme příkon tepla a necháme je chvíle ve víně podusit. Měly by změknout, ale pouze mírně, nesmí se rozpadat. Poté je z vína vyjmeme a udržujeme v teple. V části vína z pod hrušek rozmícháme brusinkový kompot (záleží na tom, jak je hustý) a za stálého míchání zahřejeme.
Na pánvi rozpálíme olej a lososí filety po obou stranách opečeme. Poté mírně osolíme, na talíři polijeme připravenou omáčkou, doplníme hruškami a plátkem citronu. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 334x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Losos s brusinkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist