Krůtí roláda s omáčkou
Suroviny
1 kg krůtích prsou
4 papriky
2 sýry Lučina
2 lžíce hořčice
150 ml zakysané smetany
olej (olivový)
sladká mletá paprika
mletý pepř
trochu cukru
sůl
Postup
Maso rozkrojíme na co největší plát (nebo ještě lépe, požádáme o to řezníka už při nákupu, udělá to lépe) a lehce naklepeme (ale pozor, krůtí maso je řídké, takže se vyplatí naklepávat opatrně a přes fólii). Olej smícháme se solí, pepřem, paprikou a cukrem a touto směsí potřeme po jedné straně maso. Lučinu utřeme se solí a také jí natřeme maso. Povrch posypeme na jemné kostičky nakrájenými paprikami (červené, žluté, zelené – vypadá to dobře).
A pak začneme zavinovat... Vyplatí se mít maso podložené už od začátku fólií, při zavinování nám dost pomůže, roláda bude pevná. Zavinutou roládu převážeme silnou nití nebo provázkem a po všech stranách rychle opečeme na oleji, aby se zatáhla. Podlijeme ji teplou vodou nebo vývarem z kuřecí kostky, přikryjeme a pečeme v troubě do měkka.
Hotovou roládu vyjmeme z výpeku a jakmile trochu vychladne, odstraníme nitě či provázek. Do výpeku vmícháme hořčici a zakysanou smetanu a necháme přejít varem. Touto omáčkou pak polijeme plátek rolády na talíři. Přílohu volíme podle chuti, nezapomeneme na čerstvou zeleninu.
Poznámka:
Z uvedeného množství je samozřejmě více porcí než čtyři. Roláda se výborná i studená s pečivem. Místo paprik lze použít pro zpestření náplně i olivy (černé i zelené).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,634x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krůtí roláda s omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!