Kapr Kotányi

Suroviny

½ kapra (4 porce)
1 citrón
sůl
olej
máslo
koření Ryby Kotányi

recept nemá fotografii

Postup

Kapra očistíme, opáchneme, osušíme a rozporcujeme. Můžeme použít i mražené půlky kapra– dostanou je běžně v supermarketech. Potom maso rozmrazíme a odsajeme přebytečnou vodu. Každou porci masa dobře osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kořením – na 4 porce použijeme asi dvě rovné čajové lžičky koření. Takto připraveného kapra necháme asi 1 hodinu odležet v chladnu.
Na dno zapékací misky vložíme plátky másla, na to naskládáme kapří porce. Misku přikryjeme poklicí nebo utěstníme alobalem a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme asi 40 minut – většinou není třeba podlévat.
Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší posypanou kousky nasekaného pórku. Na maso položíme plátek citrónu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,112x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr Kotányi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist