Kapr Kotányi
Suroviny
½ kapra (4 porce)
1 citrón
sůl
olej
máslo
koření Ryby Kotányi
Postup
Kapra očistíme, opáchneme, osušíme a rozporcujeme. Můžeme použít i mražené půlky kapra– dostanou je běžně v supermarketech. Potom maso rozmrazíme a odsajeme přebytečnou vodu. Každou porci masa dobře osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme kořením – na 4 porce použijeme asi dvě rovné čajové lžičky koření. Takto připraveného kapra necháme asi 1 hodinu odležet v chladnu.
Na dno zapékací misky vložíme plátky másla, na to naskládáme kapří porce. Misku přikryjeme poklicí nebo utěstníme alobalem a vložíme do rozpálené trouby. Pečeme asi 40 minut – většinou není třeba podlévat.
Podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší posypanou kousky nasekaného pórku. Na maso položíme plátek citrónu.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,402x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapr Kotányi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

