Hlávkový salát (pro začínající kuchařky)

Suroviny

1 hlávkový salát
ocet
sůl
mletý pepř
cukr krupice

recept nemá fotografii

Postup

Hlávkový salát rozdělíme na jednotlivé listy - porušené nebo oschlé listy vyhodíme. Do dřezu nebo do velké mísy si napustíme odraženou vodu a listy salátu do ní ponoříme. Lehce rukou promícháme necháme asi 3 minuty odstát. Nečistoty - zejména zrnka písku klesnou ke dnu. Potom listy salátu vyjmeme a necháme okapat nejlépe na mřížce nebo ve velkém sítu. Pokud salát není ještě úplně čistý, celou proceduru ještě jednou opakujeme.
Okapané listy salátu natrháme na kousky a dáme do salátové misky. Asi do 200 ml vody přidáme 3 lžíce octa, rovnou lžičku soli a rovnou lžičku cukru. Promícháme a necháme rozpustit. Nakonec přidáme trochu mletého pepře - asi 1/4 kávové lžičky. Promícháme a nálevem zalijeme připravený hlávkový salát těsně před podáváním.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,871x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hlávkový salát (pro začínající kuchařky)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist