Ovocný čaj
Suroviny
2 kg ovoce
1 kg cukru krupice nebo krystaů
2 citrony
skořice podle chuti (asi 1 trubičku celé skořice) nebo badyán
8 hřebířčků
Postup
Ovoce omyjeme, větší ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky zbavíme jaderníků a oloupeme, peckovice odpeckujeme), ovoce dáme do pekáče, přidáme koření, śťávu z citronů a omytou kůru z jednoho citronu nakrájenou na tenoulinké proužky. Zamícháme, posypeme cukrem a dáme do trouby na 250 stupňů na 10 minut, aby cukr zkaramelizoval. Pak přidáme asi 2 dl vody, rumu nebo ovocné šťávy a ještě 10 minut pečeme na 250 stupňů C. Horké plníme do sklenic, které obrátíme dnem vzhůru. V zimě dáme do hrnečku asi 2-3 lžičky směsi, zalijeme horkou vodou a případně dochutíme cukrem, rumem ap. Věřte, že zahřeje.
Koření je lépe dát do malého sítěného sáčku a po upečení vyndat
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,377x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ovocný čaj
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!