Ovocný čaj

Suroviny

2 kg ovoce
1 kg cukru krupice nebo krystaů
2 citrony
skořice podle chuti (asi 1 trubičku celé skořice) nebo badyán
8 hřebířčků

recept nemá fotografii

Postup

Ovoce omyjeme, větší ovoce nakrájíme na kousky (jablka a hrušky zbavíme jaderníků a oloupeme, peckovice odpeckujeme), ovoce dáme do pekáče, přidáme koření, śťávu z citronů a omytou kůru z jednoho citronu nakrájenou na tenoulinké proužky. Zamícháme, posypeme cukrem a dáme do trouby na 250 stupňů na 10 minut, aby cukr zkaramelizoval. Pak přidáme asi 2 dl vody, rumu nebo ovocné šťávy a ještě 10 minut pečeme na 250 stupňů C. Horké plníme do sklenic, které obrátíme dnem vzhůru. V zimě dáme do hrnečku asi 2-3 lžičky směsi, zalijeme horkou vodou a případně dochutíme cukrem, rumem ap. Věřte, že zahřeje.
Koření je lépe dát do malého sítěného sáčku a po upečení vyndat

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,212x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ovocný čaj


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist