Biftečky v zelí

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
5 lžic jemné strouhanky
sůl
mletá paprika
mletý pepř
500 g kysaného zelí
olej na osmažení
250 ml vývaru (z kostky)
250 ml sladké smetany

recept nemá fotografii

Postup

K mletému masu přidáme vejce, sůl, papriku, pepř, mouku a strouhanku a vše dobře propracujeme. Zpočátku promísíme třeba nožem, ale pak je nejlepší směs propracovat rukama, až je hladká a stejnorodá. Je to důležité u každého mletého masa, výsledný výrobek pak drží pohromadě a nerozpadá se. Ruce si můžeme předem namočit ve vodě, maso se na ně méně chytá. Z masové směsi děláme kuličky a ty opečeme po všech stranách na oleji. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme asi 30 minut. Poté přidáme kysané zelí, promícháme a dusíme ještě asi 15 minut společně. Nakonec zalijeme sladkou smetanou (podle potřeby použijeme i více, než je uvedeno) a po dvou třech minutách odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,231x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Biftečky v zelí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist