Biftečky v zelí

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
5 lžic jemné strouhanky
sůl
mletá paprika
mletý pepř
500 g kysaného zelí
olej na osmažení
250 ml vývaru (z kostky)
250 ml sladké smetany

recept nemá fotografii

Postup

K mletému masu přidáme vejce, sůl, papriku, pepř, mouku a strouhanku a vše dobře propracujeme. Zpočátku promísíme třeba nožem, ale pak je nejlepší směs propracovat rukama, až je hladká a stejnorodá. Je to důležité u každého mletého masa, výsledný výrobek pak drží pohromadě a nerozpadá se. Ruce si můžeme předem namočit ve vodě, maso se na ně méně chytá. Z masové směsi děláme kuličky a ty opečeme po všech stranách na oleji. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme asi 30 minut. Poté přidáme kysané zelí, promícháme a dusíme ještě asi 15 minut společně. Nakonec zalijeme sladkou smetanou (podle potřeby použijeme i více, než je uvedeno) a po dvou třech minutách odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,111x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Biftečky v zelí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Domácí sekaná

Nejlepší recepty na domácí sekanou na Receptnajidlo.cz

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist