Králík na smetaně

Suroviny

1 králík
80 g slaniny
3 lžíce másla
1 cibule
300 g kořenové zeleniny
několik kuliček pepře a nového koření
bobkový list
1 lžíce hladké mouky
300 ml smetany
sůl
2 lžíce citrónové šťávy

recept nemá fotografii

Postup

Králičí maso odblaníme, rozdělíme na porce a maso protáhneme polovinou dávky slaniny. Potom osolíme. Výhodnější je, když máme třeba jen králičí zadek (hřbet a stehna). Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky. Očistíme i všechnu zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Na tomto základu opečeme i maso po všech stranách. Potom mírně podlijeme vodou, přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Pekáč přikryjeme a pečeme v troubě. Občas kontrolujeme a podle potřeby maso poléváme vypečenou šťávou nebo podléváme.
Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Vyjmeme i koření (alespoň bobkový list) a šťávu rozmixujeme. Zalijeme ji smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, osolíme, okyselíme, promícháme, vložíme zpět porce masa a společně krátce provaříme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,947x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík na smetaně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist