Králík na smetaně
Suroviny
1 králík
80 g slaniny
3 lžíce másla
1 cibule
300 g kořenové zeleniny
několik kuliček pepře a nového koření
bobkový list
1 lžíce hladké mouky
300 ml smetany
sůl
2 lžíce citrónové šťávy
Postup
Králičí maso odblaníme, rozdělíme na porce a maso protáhneme polovinou dávky slaniny. Potom osolíme. Výhodnější je, když máme třeba jen králičí zadek (hřbet a stehna). Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky. Očistíme i všechnu zeleninu a nakrájíme ji na kostičky. V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme máslo a na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Na tomto základu opečeme i maso po všech stranách. Potom mírně podlijeme vodou, přidáme pepř, nové koření a bobkový list. Pekáč přikryjeme a pečeme v troubě. Občas kontrolujeme a podle potřeby maso poléváme vypečenou šťávou nebo podléváme.
Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Vyjmeme i koření (alespoň bobkový list) a šťávu rozmixujeme. Zalijeme ji smetanou, ve které jsme rozmíchali lžíci hladké mouky, osolíme, okyselíme, promícháme, vložíme zpět porce masa a společně krátce provaříme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,148x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na smetaně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!