Panga omeleta
Suroviny
500 g pangasia
1 červená cibule
olej
koření na ryby (kotányi)
2 zakysané smetany
2 vejce
sůl
lžíce sekané petrželky (pažitky)
1 lžíce strouhaného sýra
Postup
Filety z pangasia necháme rozmrazit, opláchneme a osušíme v papírové utěrce.
Po obou stranách je osolíme a posypeme kořením na ryby. Orestujeme velmi krátce na rozpáleném oleji.
Připravíme si kulatou plochou misku, kterou můžeme dát do trouby. Vytřeme ji tukem (stačí necelá lžička oleje). Cibuli oloupeme, pokrájíme na plátky a poklademe na dno misky. Na cibuli poklademe orestované rybí filety. Zakysanou smetanu rozleháme s vejci a špetkou soli a nalijeme na ryby. Posypeme nasekanou zelenou petrželkou a jemně nastrouhaným sýrem.
Vložíme do trouby a pečeme, až začne omeleta na povrchu zlátnout. Rozdělíme na porce a podáváme s bramborem či s bramborovou kaší a s čerstvou zeleninou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,099x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Panga omeleta
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!