Panenka balenka

Suroviny

600 g vepřové panenky
200 g anglické
slaniny
100 g sušených meruněk
2 lžíce hořčice
2 lžíce olivového oleje
čerstvě mletý pepř
máslo a olej na opečení
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou panenku nakrájíme asi na 2 cm silné špalíčky. Každý trochu rukou rozmáčkneme. Hořčici smícháme s olejem a maso po obou stranách touto směsí potřeme a posypeme čerstvě mletým pepřem. Necháme asi hodinu odležet v chladnu.
Zatím si můžeme připravit přílohu - opečené brambory smíchané s proužky opečených paprik.
Sušené meruňky propláchneme horkou vodou, necháme okapat a pokrájíme na proužky. Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou tak, aby část plátků slaniny přesahovala okraj a dala se použít na překrytí masa. Na oleji s máslem opečeme naložené maso po obou stranách, vložíme do zapékací misky, osolíme, posypeme nakrájenými meruňkami, přikryjeme přesahující slaninou a vložíme do trouby vyhřáté na 220 st. C. V troubě ponecháme asi 5 minut, slanina by měla být křupavá. Ne déle.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,037x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Panenka balenka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist