Kuřecí jatýrka na šalvěji s nudlemi
Suroviny
500 g kuřecích jater
1 větší cibule
3 lžíce oleje
10 lístků čerstvé šalvěje (nebo 1 lžička sušené)
sůl
mletý pepř
3 lžíce bílého vína
4 lžíce smetany ke šlehání
3 lžíce strouhaného parmazánu
500 g širokých nudlí

Postup
Příprava jater je velmi rychlá, takže začneme tím, že si dáme vařit osolenou vodu na těstoviny.
Játra opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na větší kusy. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na kostičky. Lístky šalvěje hrubě nasekáme. Na pánvi s vyšším okrajem nebo v kastrolu rozpálíme olej a osmahneme na něm do zlatova cibulku. Přidáme játra, šalvěj, osolíme a opepříme. Zprudka restujeme. Jakmile játra zešednou, přidáme víno a asi minutu povaříme. Potom zalijeme smetanou, ztlumíme příkon tepla a necháme další minutu jen táhnout. Přimícháme parmazána a uvařené, slité a okapané těstoviny.
Podáváme s čerstvou zeleninou
Volně podle knížky V kuchyni s Čirinou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,884x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí jatýrka na šalvěji s nudlemi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!