Bylinkové banketky

Suroviny

450 g hladké pšeničné mouky
150 g špaldové mouky
2 vejce
2 lžičky soli
1 lžička cukru
250 ml mléka
160 ml oleje
20 g droždí
hrst čerstvých bylinek
(bazalka, hladká petrželka, libeček)

recept nemá fotografii

Postup

Do části vlahého mléka s lžičkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Zatím si odvážíme mouky, přidáme sůl, vajíčka olej, zbývající mléko, nasekané čerstvé bylinky a vzešlý kvásek. Vařečkou (nebo ve hnětači) vypracujeme hladké a lesklé těsto. S těstem se velmi dobře pracuje i vařečkou, není příliš tuhé. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout, až zdvojnásobí svou velikost.
Rozdělíme na stejně velké dílky a vytváříme menší válečky.
Dáme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem, sezamem či kmínem podle chuti. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
Podáváme jako přílohu třeba k salátům.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,642x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bylinkové banketky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist