Bylinkové banketky
Suroviny
450 g hladké pšeničné mouky
150 g špaldové mouky
2 vejce
2 lžičky soli
1 lžička cukru
250 ml mléka
160 ml oleje
20 g droždí
hrst čerstvých bylinek
(bazalka, hladká petrželka, libeček)
Postup
Do části vlahého mléka s lžičkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Zatím si odvážíme mouky, přidáme sůl, vajíčka olej, zbývající mléko, nasekané čerstvé bylinky a vzešlý kvásek. Vařečkou (nebo ve hnětači) vypracujeme hladké a lesklé těsto. S těstem se velmi dobře pracuje i vařečkou, není příliš tuhé. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout, až zdvojnásobí svou velikost.
Rozdělíme na stejně velké dílky a vytváříme menší válečky.
Dáme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem, sezamem či kmínem podle chuti. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
Podáváme jako přílohu třeba k salátům.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,854x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bylinkové banketky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!