Zelné závitky

Suroviny

1 menší hlávka bílého zelí
500 g kysaného zelí
500 g mletého vepřového nebo míchaného masa
2 hrnky uvařené rýže
1 plechovka krájených rajčat
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
lžíce sladké papriky
sůl
sádlo na pekáč

recept nemá fotografii

Postup

Hlávky zelí krátce povaříme v osolené vodě, vyjmeme ji a po zchladnutí postupně rozebereme na listy.
Mleté maso osolíme, promícháme s nasekanými rajčaty včetně šťávy a s rýží. Touto směsí plníme jednotlivé zelné listy, které svineme a klademe těsně vedle sebe do pekáčku, který jsme vytřeli sádlem. Na závitky navrstvíme kysané zelí a koření. Pokud nám zbylo povařené hlávkové zelí, jemně ho nakrájíme a přidáme nezi závitky. Zalijeme trochou vývaru (nebo vodou), ale ne moc, protože maso i zelí pustí dost tekutiny. Přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě při teplotě asi 180 st. C po dobu 40 minut. Ke konci odkryjeme a necháme zčervenat.
Podáváme s chlebem. Do vypečené šťávy můžeme zamíchat i zakysanou smetanu, jídlo bude vydatnější.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,117x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelné závitky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist