Pstruh na víně
Suroviny
4 pstruzi
1 cibule
750 ml červeného vína
1 bobkový list
sůl
citrónová kůra
Postup
Vykuchané pstruhy opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Uvnitř i na povrchu osolíme a necháme asi půl hodiny odpočinout v chladnu.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na velké pánvi (kam se vejdou ti 4 pstruzi) přivedeme do varu červené víno, vsypeme do něj nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list a trochu nastrouhané čerstvé citrónové kůry. Zmírníme příkon tepla a necháme asi další 2 minuty probublávat. Potom do vína vložíme pstruhy a za stále mírného varu necháme ve víně asi 10 minut. To úplně stačí, aby bylo jejich masíčko krásně měkké a voňavé. Zhruba v polovině doby jsem je opatrně otočila, protože jsem je neměla ve víně úplně ponořené. Při manipulaci je však třeba postupovat opatrně, aby pstruzi zůstali celí.
Hotové pstruhy můžete podávat jak s vařeným nebo ještě lépe opečeným bramborem. Vhodnou přílohou jsou také krajíčky veky opečené na másle. A samozřejmě nějaká ta listová zelenina.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,211x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pstruh na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!