Pstruh na víně

Suroviny

4 pstruzi
1 cibule
750 ml červeného vína
1 bobkový list
sůl
citrónová kůra

recept nemá fotografii

Postup

Vykuchané pstruhy opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Uvnitř i na povrchu osolíme a necháme asi půl hodiny odpočinout v chladnu.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na velké pánvi (kam se vejdou ti 4 pstruzi) přivedeme do varu červené víno, vsypeme do něj nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list a trochu nastrouhané čerstvé citrónové kůry. Zmírníme příkon tepla a necháme asi další 2 minuty probublávat. Potom do vína vložíme pstruhy a za stále mírného varu necháme ve víně asi 10 minut. To úplně stačí, aby bylo jejich masíčko krásně měkké a voňavé. Zhruba v polovině doby jsem je opatrně otočila, protože jsem je neměla ve víně úplně ponořené. Při manipulaci je však třeba postupovat opatrně, aby pstruzi zůstali celí.
Hotové pstruhy můžete podávat jak s vařeným nebo ještě lépe opečeným bramborem. Vhodnou přílohou jsou také krajíčky veky opečené na másle. A samozřejmě nějaká ta listová zelenina.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,620x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pstruh na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist