Krůtí kari se žampiony

Suroviny

600 g krůtích prsou
6 větších žampionů
250 ml smetany
1 lžička kari koření
sůl
1 lžička citrónové šťávy
1 malá cibule
kousek másla
1 lžička škrobové moučky

recept nemá fotografii

Postup

Maso z krůtích prsou nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme (stačí vlhkým hadříkem, není nutnou loupat) a pokrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky.
V kastrolu rozpálíme máslo a zpěníme na něm cibuli. Na tom orestujeme krůtí maso, posypeme kari kořením a osolíme. Promícháme a zalijem asi 100 ml teplé vody. Krátce podusíme, maso je velmi rychle měkké. Na závěr přidáme žampiony, jakmile zavadnou, přilijeme smetanu, promícháme. Přidáme škrobovou moučku, kterou jsme rozmíchali předem v troše vody, omáčka se tím zahustí. Úplně na závěr po kapkách přidáme citrónovu šťávu a podle chuti dosolíme.
Podáváme s rýží.

Poznámka:
Příprava je rychlá, tepelná úprava masa s omáčkou trvá skoro stejně dlouho jako vaření rýže, která je nejvhodnější jako příloha.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,703x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Krůtí kari se žampiony


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist