Vepřové plátky po znojemsku
Suroviny
4 plátky z vepřové kýty
2 cibule
olej
sůl
mletý pepř
8 kyselých okurek
100 ml bílého vína
1 lžíce hladké mouky

Postup
Vepřové plátky opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čtyři okurky si nakrájíme na kolečka.
V kastrolu rozpálíme olej a vepřové plátky na něm rychle orestujeme po obou stranách. Vyjmeme se z kastrolu a udržujeme v teple. Do kastrolu dáme pokrájenou cibuli a také ji orestujeme. Přidáme pokrájené kyselé okurky, přilijeme bílé víno, promícháme a vrátíme maso. Přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme do měkka. Občas kontrolujeme a je-li třeba, podlijeme vlahou vodou.
Před koncem dušení rozmícháme mouku v několika lžících vody a šťávu zahustíme. Necháme ještě asi 10 minut provařit.
Podáváme s rýží a ozdobíme kyselou okurkou nakrájenou do vějířku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,208x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové plátky po znojemsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!