Vepřové plátky po znojemsku

Suroviny

4 plátky z vepřové kýty
2 cibule
olej
sůl
mletý pepř
8 kyselých okurek
100 ml bílého vína
1 lžíce hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové plátky opláchneme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách. Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky. Čtyři okurky si nakrájíme na kolečka.
V kastrolu rozpálíme olej a vepřové plátky na něm rychle orestujeme po obou stranách. Vyjmeme se z kastrolu a udržujeme v teple. Do kastrolu dáme pokrájenou cibuli a také ji orestujeme. Přidáme pokrájené kyselé okurky, přilijeme bílé víno, promícháme a vrátíme maso. Přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme do měkka. Občas kontrolujeme a je-li třeba, podlijeme vlahou vodou.
Před koncem dušení rozmícháme mouku v několika lžících vody a šťávu zahustíme. Necháme ještě asi 10 minut provařit.
Podáváme s rýží a ozdobíme kyselou okurkou nakrájenou do vějířku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,919x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové plátky po znojemsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist