Rajská omáčka od Lenky

Suroviny

200 g rajčatového protlaku
100 g kořenové zeleniny
3 lžíce másla
1 cibule
2-3 lžíce hladké mouky
asi 1 litr vývaru popřípadě s kostky
mletá skořice
několik kuliček pepře
nové koření
bobkový list
ocet
cukr
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Na másle osmahneme pokrájenou zeleninu a cibuli do růžova. Zasypeme moukou, promícháme a necháme také zasmanout. Zalijeme vlažným vývarem, dobře promícháme a vaříme asi 15 minut. Ochutíme solí, skořicí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, cukrem a octem a nakonec vmícháme rajčatový protlak.
Po dalších 15 minutách varu omáčku přecedíme.
V horké omáčce necháme prohřát plátky vařeného hovězího masa a podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka:
Recet na houskový knedlík viz Houskový knedlík od Lenky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,586x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rajská omáčka od Lenky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist