Rajská omáčka od Lenky

Suroviny

200 g rajčatového protlaku
100 g kořenové zeleniny
3 lžíce másla
1 cibule
2-3 lžíce hladké mouky
asi 1 litr vývaru popřípadě s kostky
mletá skořice
několik kuliček pepře
nové koření
bobkový list
ocet
cukr
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Na másle osmahneme pokrájenou zeleninu a cibuli do růžova. Zasypeme moukou, promícháme a necháme také zasmanout. Zalijeme vlažným vývarem, dobře promícháme a vaříme asi 15 minut. Ochutíme solí, skořicí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, cukrem a octem a nakonec vmícháme rajčatový protlak.
Po dalších 15 minutách varu omáčku přecedíme.
V horké omáčce necháme prohřát plátky vařeného hovězího masa a podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka:
Recet na houskový knedlík viz Houskový knedlík od Lenky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 642x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rajská omáčka od Lenky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist