Slovenská živáňská

Suroviny

200 g hovězí svíčkové
200 g kuřecích prsou
200 g vepřové kýty
150 g anglické slaniny
2 cibule
špetka sečuánského pepře
1 lžička soli
2 lžíce oleje
100 ml ginu
1 lžíce hladké mouky
1 lžička sojové omáčky

recept nemá fotografii

Postup

Maso očistíme, opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme ho na větší kousky. Slaninu nakrájíme na silnější plátky a ty potom na větší dílky. Cibuli oloupeme, pokrájíme na čtvrtky a rozebereme na plátky. Jednotlivé kousky masa, slaniny a cibule střídavě napichujeme na špejle nebo na kovové jehly.

Připravené špízy osolíme a opepříme, na pánvi rozpálíme olej a špízy pozvolna opékáme 15 až 20 minut. Těsně před koncem vlijeme do pánve gin, necháme chvíli prohřát a pak zapálíme. Oflambované jehly vyjmeme a dáme stranou, výpek v pánvi zaprášíme moukou a přilijeme malé množství vody. Za stálého míchání necháme povařit. Na závěr dochutíme sojovou omáčkou a přecedíme.

Špízy přelité šťávou podáváme s rýží a cherry rajčátky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,319x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Slovenská živáňská


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist