Rozlítané ptáčky
Suroviny
500 g předního hovězího
2 vejce uvařená na tvrdo
2 kyselé okurky
100 g špeku
100 g měkkého salámu (Gothaj)
2 cibule
2 lžíce plnotučné hořčice
olej
sůl
pepř
bujon
tmavá jíška (knorr)

Postup
Maso nakrájíme, osolíme a opepříme. Na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme maso, hořčici, pokrájený špek, promícháme a přilijeme vodu s bujonem. Dusíme, pokud maso není měkké. Potom do omáčky přidáme nahrubo pokrájené vařené vejce, okurku a salám a ještě podusíme asi 10 minut.
Nakonec omáčku zahustíme jíškou, dosolíme a chvilku ještě povaříme.
Příloha: kynutý knedlík, rýže.
Poznámka:
Dříve jsem pracně balila ptáčky, nyní to vařím tímto způsobem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 7,236x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Rozlítané ptáčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!