Jahodová polévka
Suroviny
250 g čerstvých jahod
1/4 l suchého bílého vína
90 g cukru
kousek citronové kůry
1/4 l pomerančové šťávy
snítky máty na ozdobu
Postup
Do kastrolu nalijeme víno, přidáme cukr a po uvedení do varu 5 minut vaříme. Odstavíme z ohně, dle chuti přidáme citronovou kůru a necháme vychladnout. Poté kůru vyndáme, přidme očištěné a bez stopek nakrájené jahody (4 celé necháme na zdobení). Jahody s oslazeným vínem rozmixujeme. Vzniklý krém vyklopíme do velké mísy a přimícháme pomerančovou šťávu. Zakryjeme a necháme aspoň 3 hodiny chladit.
Těsně před podáváním ozdobíme zbylými jahodami a snítkami máty.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 1,457x
Komentáře receptu Jahodová polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!