Jahodová polévka

Suroviny

250 g čerstvých jahod
1/4 l suchého bílého vína
90 g cukru
kousek citronové kůry
1/4 l pomerančové šťávy
snítky máty na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Do kastrolu nalijeme víno, přidáme cukr a po uvedení do varu 5 minut vaříme. Odstavíme z ohně, dle chuti přidáme citronovou kůru a necháme vychladnout. Poté kůru vyndáme, přidme očištěné a bez stopek nakrájené jahody (4 celé necháme na zdobení). Jahody s oslazeným vínem rozmixujeme. Vzniklý krém vyklopíme do velké mísy a přimícháme pomerančovou šťávu. Zakryjeme a necháme aspoň 3 hodiny chladit.

Těsně před podáváním ozdobíme zbylými jahodami a snítkami máty.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,291x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jahodová polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist