Čokoládová bábovka

Suroviny

90 g hořké čokolády na vaření
6 žloutků
kousek vanilky (příp. vanilkový cukr)
100 g cukru
1 lžička skořice
50 g nastrouhaných mandlí
60 g mletých ořechů
6 bílků
250 g šlehačky
2 lžíce cukru

recept nemá fotografii

Postup

Formu na bábovku vytřeme máslem a pocukrujeme.

Čokoládu rozlámeme a pomalu rozvaříme, přidáme žloutky, vanilku, polovinu cukru, skořice a připravíme čokoládový krém. Vedle v míse smícháme nastrouhané suroviny.

Z bílků připravíme tuhý sníh a pomalu přidáváme zbytek cukru. Čtvrtinu sněhu přidáme do čokoládového krému, zbytek do oříšků.

Opatrně mícháme, aby nám sníh "nespadl". Těstem naplníme formu a pečeme ve vodní lázni ve vyhřáté troubě 35 - 40 minut. Po upečení můžeme ozdobit šlehačkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,204x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.00 (počet: 1) 5.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čokoládová bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist