Husa na smetaně s vínem

Suroviny

1 husa (cca 3 kg)
2 lžíce hladké mouky
5 mladých cibulí
2 dl smetany na vaření
1 lžíce mletého zázvoru
2 dl bílého vína
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Husu omyjeme, očistíme a zevnitř i na povrchu jí osolíme, okořeníme zázvorem a nahrubo mletým pepřem. Dáme jí na pekáč hřbetem nahoru, přidáme polovinu rozkrojené cibule a nové koření. Podlijeme horkou vodou, zakryjeme a dáme péct při 200 °C asi na 100 - 130 minut. Při pečení dle potřeby podléváme teplou vodou a maso poléváme vypečenou šťávou.

Ve druhé polovině pečení husu obrátíme břichem nahoru a pečeme, dokud není ze všech stran měkká a zlatá. Přilijeme víno. Ke konci pečení husu už šťávou nepoléváme a nezakrýváme, aby kůže zůstala křupavá.

Upečenou husu vyndáme z pekáče, šťávu přecedíme a cibuli můžeme propasírovat - jak má kdo rád. Šťávu zaprášíme moukou, přilijeme smetanu, rozmícháme a krátce povaříme. Pečenou husu naporcujeme a při podávání poléváme horkou šťávou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,781x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.50 (počet: 2) 5.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Husa na smetaně s vínem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist