Hovězí na víně
Suroviny
1 kg hovězí kýty
700 ml červeného vína
1 cibule
4 stroužky česneku
150 g slaniny
4 mrkve
150 g žampionů
svazek petrželky
3 lístky bobkového listu
10 kuliček černého pepře
20 g másla
sůl

Postup
Maso nakrájíme na kostky, mrkev a cibuli na velké kusy, vše dáme do hrnce, zalijeme vínem, přidáme bobkový list a černý pepř a necháme do druhého dne v chladu odležet.
V hrnci se silným dnem opečeme na másle slaninu, přidáme mrkev a cibuli z marinády a opečeme do zlatova. Zeleninu vyndáme a dáme stranou. Do hrnce přidáme nahrubo nasekaný česnek a okapané kousky masa. Až bude maso ze všech stran opečené, přilijeme víno i s kořením, ve kterém jsme maso marinovali, vrátíme zpět zeleninu, osolíme, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme alespoň 2 hodiny, dokud není maso úplně měkké.
Na posledních 15 minut přidáme k masu očištěné a na velké kusy nakrájené žampiony. Podáváme posypané nasekanou petrželkou s bagetou nebo bramborovou kaší.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,119x
Komentáře receptu Hovězí na víně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!