Hovězí na víně

Suroviny

1 kg hovězí kýty
700 ml červeného vína
1 cibule
4 stroužky česneku
150 g slaniny
4 mrkve
150 g žampionů
svazek petrželky
3 lístky bobkového listu
10 kuliček černého pepře
20 g másla
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na kostky, mrkev a cibuli na velké kusy, vše dáme do hrnce, zalijeme vínem, přidáme bobkový list a černý pepř a necháme do druhého dne v chladu odležet.

V hrnci se silným dnem opečeme na másle slaninu, přidáme mrkev a cibuli z marinády a opečeme do zlatova. Zeleninu vyndáme a dáme stranou. Do hrnce přidáme nahrubo nasekaný česnek a okapané kousky masa. Až bude maso ze všech stran opečené, přilijeme víno i s kořením, ve kterém jsme maso marinovali, vrátíme zpět zeleninu, osolíme, přivedeme k varu, přiklopíme a dusíme alespoň 2 hodiny, dokud není maso úplně měkké.

Na posledních 15 minut přidáme k masu očištěné a na velké kusy nakrájené žampiony. Podáváme posypané nasekanou petrželkou s bagetou nebo bramborovou kaší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,891x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist