Španělská dušená kýta

Suroviny

1 - 2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule (najemno nakrájená)
600 g vepřové kýty (nakrájené na kousky)
1 lžíce mouky (se špetkou soli a pepře)
2 velké rozmačkané stroužky česneku
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
150 ml suchého sherry
500 ml hovězího vývaru
plná hrst hladkolisté petrželky
hrst mandlových lupínků

recept nemá fotografii

Postup

Olej zahřejeme v pánvi, přisypeme cibuli a opékáme asi 10 minut. Pak jí vyndáme a dáme jí stranou. Kousky masa poprášíme moukou a postupně je opečeme v pánvi. Je-li potřeba, přidáme trošku oleje. Pak do pánve vrátíme cibuli i všechno maso. Vmícháme česnek, kmín a papriku a pár minut opékáme. Přilijeme sherry a pomocí vařečky seškrábeme ze dna i stěn kastrolu všechny přípečky. Vlijeme vývar a 2 hodiny dusíme na mírném ohni. Podáváme posypané petrželkou a mandlovými lupínky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,599x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Španělská dušená kýta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist