Hovězí maso na pivu
Suroviny
2 řapíky celeru
2 střední cibule
2 mrkve
3 čerstvé nebo sušené bobkové listy
olivový olej
500 g hovězího masa (nakrájené na kostky)
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
450 ml tmavého piva
400 g konzervovaných rajčat (loupaných a krájených)
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř
Postup
Maso připravíme v troubě nebo na sporáku, případně na ohni. Pokud tvolíme troubu, předehřejeme ji na 180 °C. Řapíkatý celer a cibuli nakrájíme nahrubo. Mrkev oloupeme, podélně jí rozřízneme a nakrájíme na větší kousky. V litinovém hrnci rozehřejeme olivový olej a opékáme zeleninu a bobkové listy zhruba 10 minut. Přidáme maso, zasypeme moukou, chvilku opékáme, pak přilijeme pivo a konzervovaná rajčata. Promícháme, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, přikryjeme poklicí a dáme do trouby (nebo necháme na sporáku a na mírném plameni zvolna vaříme asi 2,5 hodiny. Pak sundáme poklici, pokud maso vypadá suše, zalijeme trochou vody a necháme půl hodiny probublávat. Před podáváním vyndáme bobkové listy, ochutnáme, případně dosolíme a dopepříme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Evik,
Zobrazeno 2,134x
Komentáře receptu Hovězí maso na pivu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!