Hovězí maso na pivu

Suroviny

2 řapíky celeru
2 střední cibule
2 mrkve
3 čerstvé nebo sušené bobkové listy
olivový olej
500 g hovězího masa (nakrájené na kostky)
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
450 ml tmavého piva
400 g konzervovaných rajčat (loupaných a krájených)
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso připravíme v troubě nebo na sporáku, případně na ohni. Pokud tvolíme troubu, předehřejeme ji na 180 °C. Řapíkatý celer a cibuli nakrájíme nahrubo. Mrkev oloupeme, podélně jí rozřízneme a nakrájíme na větší kousky. V litinovém hrnci rozehřejeme olivový olej a opékáme zeleninu a bobkové listy zhruba 10 minut. Přidáme maso, zasypeme moukou, chvilku opékáme, pak přilijeme pivo a konzervovaná rajčata. Promícháme, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, přikryjeme poklicí a dáme do trouby (nebo necháme na sporáku a na mírném plameni zvolna vaříme asi 2,5 hodiny. Pak sundáme poklici, pokud maso vypadá suše, zalijeme trochou vody a necháme půl hodiny probublávat. Před podáváním vyndáme bobkové listy, ochutnáme, případně dosolíme a dopepříme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,134x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí maso na pivu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist