Hovězí maso na pivu

Suroviny

2 řapíky celeru
2 střední cibule
2 mrkve
3 čerstvé nebo sušené bobkové listy
olivový olej
500 g hovězího masa (nakrájené na kostky)
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
450 ml tmavého piva
400 g konzervovaných rajčat (loupaných a krájených)
mořská sůl
čerstvě mletý černý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Maso připravíme v troubě nebo na sporáku, případně na ohni. Pokud tvolíme troubu, předehřejeme ji na 180 °C. Řapíkatý celer a cibuli nakrájíme nahrubo. Mrkev oloupeme, podélně jí rozřízneme a nakrájíme na větší kousky. V litinovém hrnci rozehřejeme olivový olej a opékáme zeleninu a bobkové listy zhruba 10 minut. Přidáme maso, zasypeme moukou, chvilku opékáme, pak přilijeme pivo a konzervovaná rajčata. Promícháme, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu, přikryjeme poklicí a dáme do trouby (nebo necháme na sporáku a na mírném plameni zvolna vaříme asi 2,5 hodiny. Pak sundáme poklici, pokud maso vypadá suše, zalijeme trochou vody a necháme půl hodiny probublávat. Před podáváním vyndáme bobkové listy, ochutnáme, případně dosolíme a dopepříme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,738x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí maso na pivu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist