Holštýnské bifteky
Suroviny
(pro 4 osoby)
4 bifteky ze svíčkové po 150 g
250 g cibule
4 lžíce oleje
1/2 lžičky pepře
sůl
2 lžíce másla
Postup
Svíčkovou den předem opepříme, potřeme olejem a necháme uležet v lednici, maso je pak křehčí. Druhý den oloupeme cibule a nakrájíme je na plátky, které osmahneme na 2 lžících rozpáleného oleje. Pak ji vyklopíme na talíř. Zbývající olej dáme na pánev a rozehřejeme. Vložíme na něj bifteky a opékáme zprudka za častého obracení 2 minuty, pak když jsou opečené, snížíme teplotu a dopékáme ještě 4 minuty. Hotové bifteky osolíme, přidáme na ně máslové hobliny a servírujeme na nahřátých talířích. Cibuli dáme zpět do pánve a vmícháme do vypečené šťávy. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Příloha: brambory maštěné máslem
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,541x
Komentáře receptu Holštýnské bifteky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!