Zelný salát do zásoby
Suroviny
menší hlávka bílého zelí cca 1500 g
500 g papriky, nejlépe červené
250 g mrkve
200 g cibule
feferonky - je možno vynechat
1/2 sáčku Deka (na nakládání zeleniny)
200 g cukru krupice
120 - 130 ml octa
100 ml olivového oleje - je možno vynechat





Postup
Zelí a očištěnou papriku nakrouháme na tenko, mrkev nahrubo nastrouháme a cibuli nakrájíme nadrobno. Přidáme cukr. Ocet smícháme s olejem, přidáme do něj polovinou Deka a rozmícháme. Nalijeme do salátu a všechno důkladně promícháme. Pokud je třeba, dochutíme octem nebo cukrem. Natlačíme do sklenic na závit a dáme do chladničky nebo na jiné chladnější místo na den až dva proležet. Pak odebíráme podle potřeby.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2,723x

Komentáře receptu Zelný salát do zásoby
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!