Zelňačka
Suroviny
1 sterilované zelí Znojmia
2 nohy pikantní klobásy
3 brambory
2 cibule
hrst sušených hub
1 masox
1 lžíce mleté papriky
1 lžička kmínu
plátek másla
1,5 l vody
mouka na zahuštění
sůl
ev. smetana




Postup
Nakrájenou cibuli na másle necháme zesklovatět,přidáme nakrájenou klobásu, chvíli orestujeme,zasypeme mletou paprikou a zalijeme vodou.Přidáme na kostky nakrájené brambory, kmín,masox, namočené houby a vaříme, až jsou brambory skoro měkké. Poté přidáme zelí i s nálevem a ještě 1/4 hod. vaříme. Zahustíme moukou, povaříme a ev. dosolíme. Lze přidat smetanu či Tatra mléko v plechovce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Alen,
Zobrazeno 4,860x

Komentáře receptu Zelňačka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!