Hovězí na víně s brusinkami

Suroviny

1 kg hovězího masa
2 lžíce hladké mouky
3 červené cibule
6 lžic olivového oleje
400 ml červeného vína
200 ml hovězího vývaru
4 lžíce brusinkového džemu (zavařených brusinek)
mletý pepř
sůl
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Nakrájené maso posypeme moukou, posolíme a opepříme a vše promícháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Připravíme si hlubší kastrol s pokličkou, který můžeme dát do trouby. Nejdříve v něm rozpálíme část připraveného oleje a maso na něm orestujeme do hněda. Vyjmeme ho a udržujeme v teple. Do kastrolu přidáme zbylý olej a osmahneme na něm cibuli. Potom vrátíme maso, přilijeme víno a vývar, kastrol přikryjeme pokličkou a dáme do předehřáté trouby. Asi po 10 minutách zmírníme teplotu a zvolna pečeme v troubě asi 90 minut. Občas kontrolujeme a podléváme teplou vodou podle potřeby. Když je maso měkké, vmícháme brusinky a ještě chvíli prohřejeme.
Podáváme s houskovým knedlíkem, ozdobíme zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 609x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí na víně s brusinkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist